
کنترل خشم در برابر مادر: چگونه صلح و صفا را به خانه تان هدیه دهید؟
آیا تا به حال شده است که در برابر مادرتان عصبانی شوید و از حرف ها و رفتارهایش آزرده خاطر شوید؟ این حس را بسیاری از افراد تجربه می کنند. اختلاف نسل، تفاوت دیدگاه ها و انتظارات، و گاه خاطرات تلخ گذشته می تواند جرقه ی خشم را در دل ما روشن کند. اما راهکارهایی وجود دارد که می توان با استفاده از آنها، خشم خود را کنترل کرد و به جای درگیری، به دنبال صلح و صفا بود.
اولین قدم، شناخت خودمان است. چه چیزی باعث می شود که در برابر مادرتان عصبانی شوید؟ آیا حرف های خاصی از او شما را آزرده می کند؟ یا رفتارهای او را مغایر با انتظارات خود می دانید؟ زمانی که ریشه ی خشم خود را بشناسید، می توانید به دنبال راه حل های مناسب برای کنترل آن باشید.
دومین قدم، تمرین صبر و شکیبایی است. به خاطر داشته باشید که مادرتان نیز انسان است و ممکن است اشتباه کند. به جای اینکه در لحظه به او واکنش نشان دهید، سعی کنید کمی صبر کنید و به حرف هایش با دقت گوش دهید. سعی کنید از دیدگاه او به موضوع نگاه کنید و درک کنید که چرا او به این شکل رفتار می کند.
سومین قدم، برقراری ارتباط موثر است. زمانی که احساس می کنید عصبانی شده اید، به جای اینکه با لحنی تند و گزنده با مادرتان صحبت کنید، سعی کنید با او به طور مسالمت آمیز و با لحنی آرام صحبت کنید. احساسات خود را به طور شفاف به او بیان کنید و از او بخواهید که به حرف های شما با دقت گوش دهد.
چهارمین قدم، حفظ احترام متقابل است. حتی اگر با مادرتان اختلاف نظر دارید، به یاد داشته باشید که او مادرتان است و شما باید به او احترام بگذارید. از توهین و سرزنش او خودداری کنید و سعی کنید با او با لحنی محترمانه صحبت کنید.
پنجمین قدم، بخشش و گذشت است. همه ی ما اشتباه می کنیم. اگر مادرتان حرفی زده یا کاری کرده که شما را آزرده خاطر کرده است، سعی کنید او را ببخشید و از او دلخوری خود را بگذرید. کینه و نفرت فقط شما را آزار می دهد و به حل مشکل کمکی نمی کند.
ششمین قدم، کمک گرفتن از متخصصان است. اگر احساس می کنید که به تنهایی نمی توانید خشم خود را کنترل کنید، از یک روانشناس یا مشاور کمک بگیرید. آنها می توانند به شما در شناخت ریشه ی خشم تان و یافتن راهکارهای مناسب برای کنترل آن کمک کنند.