
آیا رکود در همه کسب و کارها یکسان است؟
در مقاله قبلی به این موضوع پرداختیم که با توجه به اصل فراوانی، رکود اقتصادی مفهومی ندارد. اما سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا این موضوع در مورد all businesses صدق می کند؟ به طور کلی، می توان کسب و کارها را به دو دسته کلی تقسیم کرد:
کسب و کارهای نوع 1: این نوع کسب و کارها ارتباط مستقیمی با قدرت خرید مردم ندارند. به عنوان مثال می توان به خرده فروشی، برگزاری دوره های آموزشی و ... اشاره کرد. در مورد این نوع کسب و کارها می توان با اتکا به اصل فراوانی گفت که رکود اقتصادی معنایی ندارد.
کسب و کارهای نوع 2: این نوع کسب و کارها به طور مستقیم به قدرت خرید مردم وابسته هستند. به عنوان مثال می توان به مسکن اشاره کرد. در مورد این نوع کسب و کارها، شاهد نوسانات قیمتی و رونق و رکود دوره ای هستیم.
اما سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که در دوران رکود اقتصادی، صاحبان کسب و کارهای نوع 2 چگونه می توانند فروش بالایی داشته باشند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که عوامل متعددی در موفقیت یک کسب و کار در دوران رکود اقتصادی نقش دارند.
باور: اولین و مهم ترین عامل، باور صاحب کسب و کار به عدم وجود رکود است. همانطور که در مثال استاد و اغذیه فروشی مشاهده کردید، زمانی که صاحب اغذیه فروشی به وجود رکود باور داشت، مشتریان او کم شدند. اما زمانی که باور خود را تغییر داد و به فراوانی ثروت در جهان ایمان داشت، نه تنها مشتریان خود را از دست نداد، بلکه شاهد افزایش فروش نیز بود.
ارائه ی ارزش: دومین عامل، ارائه ی ارزش به مشتریان است. در دوران رکود اقتصادی، مردم به دنبال خرید محصولاتی هستند که ارزش واقعی برای آنها داشته باشد. بنابراین، صاحبان کسب و کار باید بر روی ارائه ی محصولاتی با کیفیت بالا و قیمتی مناسب تمرکز کنند.
بازاریابی: سومین عامل، بازاریابی موثر است. در دوران رکود اقتصادی، بازاریابی اهمیت دوچندان پیدا می کند. صاحبان کسب و کار باید از طریق کانال های مختلف بازاریابی، محصولات خود را به مشتریان معرفی کنند.
خلاقیت: چهارمین عامل، خلاقیت است. در دوران رکود اقتصادی، صاحبان کسب و کار باید خلاق باشند و راه های جدیدی برای جذب مشتری و افزایش فروش پیدا کنند.
مثالی از یک کسب و کار موفق در دوران رکود:
در دوران رکود اقتصادی سال 2008، بسیاری از کسب و کارها با مشکل مواجه شدند. اما در این میان، کسب و کاری به نام Netflix نه تنها با رکود مواجه نشد، بلکه شاهد رشد چشمگیری نیز بود. دلیل این موفقیت، تمرکز Netflix بر روی ارائه ی ارزش به مشتریان بود. Netflix در آن زمان، خدمات خود را با قیمتی بسیار پایین تر از رقبای خود ارائه می داد.
نتیجه گیری:
رکود اقتصادی در همه کسب و کارها به یک شکل اتفاق نمی افتد. صاحبان کسب و کارهای نوع 2 با تمرکز بر روی باور، ارائه ی ارزش، بازاریابی، و خلاقیت می توانند در دوران رکود اقتصادی نیز موفق باشند.