"قسم" در قرآن کریم، فراتر از یک سوگند ساده!

"قسم" در قرآن کریم، فراتر از یک سوگند ساده!

"قسم" در قرآن کریم، فراتر از یک سوگند ساده

در پهنه ی بیکران قرآن کریم، کلمه "قسم" بارها و بارها به گوش می رسد. اما آیا تا به حال به عمق معنای این کلمه اندیشیده اید؟ "قسم" در قرآن، صرفاً سوگندی برای تاکید بر صحت یک مطلب نیست، بلکه دریچه ای به سوی درک عمیق تر عظمت الهی و نظم حاکم بر جهان هستی می گشاید.

هنگامی که خداوند متعال به مخلوقات خود قسم یاد می کند، گویی پرده ای از اسرار هستی را کنار می زند و ما را به تماشای شگفتی های آفرینش دعوت می کند. در این لحظه، عظمت الهی به وضوح در برابر چشمان ما تجلی می یابد و ایمانمان به خالق هستی مستحکم تر می شود.

نمونه هایی از "قسم" در قرآن کریم:

در قرآن کریم، خداوند متعال به مخلوقات متعددی از جمله خورشید، ماه، آسمان، زمین، فرشتگان، میوه ها، زمان و مکان قسم یاد می کند. اما چرا خداوند به این مخلوقات قسم یاد می کند؟

پاسخ ساده است: این مخلوقات، نمادی از نظم و حکمت الهی در جهان هستی هستند. هر کدام از این مخلوقات، نقشی حیاتی در چرخه ی زندگی ایفا می کنند و نبود هر کدام، به معنای آشفتگی و نابودی خواهد بود.

"قسم" به عنوان سندی بر درستی قوانین کیهانی

همانطور که در پاسخ های کاربران آمده است، "قسم" در قرآن کریم می تواند به عنوان سندی بر درستی قوانین کیهانی تلقی شود. خداوند متعال با قسم یاد کردن به مخلوقات خود، گویی مهر تائیدی بر صحت و ثبات قوانین حاکم بر جهان هستی می زند.

"قسم" به عنوان گواهی بر تصدیق یک چیز

"قسم" همچنین می تواند به عنوان گواهی بر تصدیق یک چیز تلقی شود. خداوند متعال با قسم یاد کردن به مخلوقات خود، گویی بر صحت و درستی یک مطلب تاکید می کند و به ما اطمینان می دهد که آن مطلب، حقیقتی انکار ناپذیر است.

به اشتراک گذاری این مقاله با دوستان


Join the Conversation