
چطور باورهامونو شناسایی کنیم؟
سونای عزیز، سوال زیبا و تامل برانگیزی پرسیده بود:"توضیح بدین چطوری باورهامونو شناسایی کنیم .خیلی مهمه هر ادمی باورای خودشو پیداکنه"
به قول انیشتین، مثال بهترین راه پاسخ به یک سوال است. پس چند مثال میزنم:
مثال اول: باور زیبایی هست که میگوید: "خداوند همیشه روزی رسان است." اما به نظر شما چه کسانی این را واقعاً باور میکنند؟ آیا وقتی در آسایش هستیم و جیبمان پر از پول است، میتوانیم ادعا کنیم که خدا روزی رسان است؟ خیر! ولی اگر دستتان خالی بود و هیچ ترسی از فردا و خرج کردن ته مانده پولتان نداشتید، آنوقت میتوانید با اطمینان بالا بگویید که من باور دارم خدا روزی رسان است! این باور روزی رسان بودن خداوند دوباره شما را سرشار از نعمت میکند! در واقع، یک باور را میتوانید در عمل تستش کنید و با اطمینان بگویید که درونتان نهادینه شده یا نه!
مثال دوم: آیا باور دارید که جهان پر از فراوانی است؟ اما وقتی صحبت از دلار یا سکه میشود، ترس عقب ماندن از قافله پیدا میکنید؟ پس یعنی باور ندارید که دنیا پر از فراوانی است و فقط دارید ژست آدمهای باورمند را به خودتان میگیرید!
مثال سوم: آیا باور دارید که از مسیر علایقتان میتوانید ثروتمند بشوید؟ ولی وقتی یک نفر را میبینید که از یک مسیر دیگر (که اصلاً شما به آن مسیر علاقه ندارید) ثروت ساخته، یک حس درونی به شما میگوید ثروت فقط توی آن شغل خاص است و توی کار من نیست!.... میبینید! خیلی راحت میتوانید بفهمید نقطه ضعف باورهایتان کجاست! فقط باید به آزمایش بزاریدشان و نتیجه عملیاش را ببینید!
مثال چهارم: باور دارید که فرصتها در شغل مورد نظرتان بینهایت است؟ اما در عمل اصلاً دنبال این فرصتها نمیروید! این یعنی باور ندارید و فقط به صورت تئوریک باور کردید! چون وقتی ایمان به این حرف داشته باشید، اصلاً حرف دیگران را که میگویند فرصتها محدوده باور نمیکنید و میروید به دنبال خلق فرصتهای جدید توی شغلتان!
به نظر من هر موقع خواستی ببینی چه باوری درونت نهادینه شده:
- یک آدم فرضی را در نظر بگیر که به آن موضوع باور و ایمان ۱۰۰ درصد دارد.
- بعد در نظر بگیر نتیجه آن باور چه تاثیری توی زندگی او گذاشته؟
- حالا بیا خودت را در نظر بگیر و ببین در همون شرایط عملی تو چه کاری انجام میدهی؟
- اگر تو اون کارو انجام نمیدی پس ینی باورت توی اون موضوع ضعیفه!
جالب بود ممنوون
