
شناخت انواع امواج مغزی بخش سوم
امواج آلفا:
این موج در حالت ریلکس جسمانی تولید میشود. محدوده فرکانس امواج مغزی آلفا بین ۸ تا ۱۲ دور در ثانیه (هرتز) است. امواج آلفا مثل پُلی بین ذهن آگاه و ذهن ناخودآگاه است. (ذهن نیمه آگاه) امواج آلفا در قسمت پس سر قابل اندازه گیری می باشند.
در هنگام استراحت وقتی که عضلات، شل و چشم های شخص، بسته می شود ولی نخوابیده است، امواج آلفا در مغز ایجاد می شود. معمولن هماهنگی امواج مغزی بین دو نیمکره کم است و با بستن چشم ها در حالت آلفا هماهنگی بین دو نیمکره راست و چپ زیاد میشود.
در این فرکانس هر دو نیمکره مغز فعالیت دارند، دارای بهره هوشی بالاتری هستیم و یادگیری و القا پذیری در ما بیشتر میشود. در این حالت امواج مغزی از موج بتا به موج آلفا تغییر می کند و مغز دیگر اطلاعات بینایی و بصری را پردازش نمیکند.
به صورت خلاصه می توان گفت حالت آلفا، حالت بیدار اما کمی خواب آلود و ریلکس از نظر علمی و فیزیکی است. امواج آلفا، در برخی وضعیت های مدیتیشن و وضعیت های رویا پردازی و گذر روان افکار روزمره ایجاد میشوند. در واقع وضعیت آلفا، قدرت حاضر بودن در “این لحظه” است.
امواج آلفا در دستیابی به عملکرد بهینه، کاهش اضطراب، آرامش، تمرکز، هوشیاری، یادگیری، تقویت سیستم ایمنی، تفکر مثبت، یکپارچگی ذهن و بدن، شهود، درون اندیشی، تعادل هیجانی، احساس سرخوشی، آگاهی درونی و افزایش ترشح سروتونین مفید است.
وضعیت آلفا دارای لذتبخشترین و آرامترین حالت بدنی انسان است که در آن وضعیت استرس کاهش مییابد و باعث افزایش آرامش و سطح بالای خلاقیت میگردد. مغز هنرمندان، موسیقیدانان و ورزشکاران در تولید امواج آلفا فوقالعاده پرکار است.
امواج مغزی آلفا با کاهش سطح کورتیزول باعث افزایش سیستم ایمنی بدن و درنتیجه رفع خستگی و استرس ناشی روزانه میگردد. تجسم خلاق و پیدا کردن ایدههای ناب ذهنی همگی از معجزات وضعیت آلفا میباشند. این امواج همچنین باعث ترشح ملاتونین در بدن می گردد که به بهبود خواب نیز کمک میکند.
امواج بتا در هوشیاری کامل در گفتگوی بعدی ...